luni, 25 octombrie 2010

Pizza de toamna



Toamna este o perioada foarte ocupata pentru toate gospodinele. Chiar daca nu am mai postat de ceva timp, nu inseamna ca nu am mai gatit. Dimpotriva, toamna aceasta am fost harnicuta ca o furnicuta; am pus pe iarna tot felul de muraturi, am incercat tot felul de bunatati cu fructe si legume de toamna - castane fierte, castane prajite, placinta cu dovleac, cartofi gratinati, ardei copti, un sos grozav pentru paste cu vinete si ardei rosii, omleta cu legume, dovleac copt (simplu si cu miere), cozonac cu nuci, prajitura cu mere,  must de struguri rosii, varza calita, si pe langa deliciile culinare am plantat flori de toamna - trandafiri, lalele negre aduse din Olanda, crocus, zambile, narcise si un mix de seminte care o sa infloreasca primavara devreme.
Azi insa scriu despre o pizza facuta in casa cu ingrediente "rustice".

Aveti nevoie de: pentru aluat: 400 gr. faina, 1 cub mic de drojdie, 1 lingurita de zahar tos, 1/4 lingurita de sare, 2 linguri de ulei de masline (se poate folosi si de floarea soarelui), 2 cani de apa calduta
pentru topping: salam (de oricare) taiat felii subtiri, mult cas de casa dat pe razatoarea mare, 4 rosii mari de casa taiate felii subtirele, 1 conserva de ciuperci champinion taiate felii, 1 cana de sos de rosii, 1 lingurita de oregano, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de busuioc, sare, piper

Se pune cubul de drojdie si lingurita de zahar intr-o cana de plina cu apa calduta. Se lasa intr-un loc cald pana creste un pic - cam 10 minute. Se toarna apoi intr-un bol incapator impreuna cu restul ingredientelor, mai putin cealalta cana de apa si se framanta aluatul de pizza; restul de apa se adauga numai daca este necesar. Se lasa apoi sa creasca cam 15-20 de minute intr-un loc foarte cald.
Se unge cu putin ulei tava de pizza si se intinde foaia de aluat.
Intr-o cana mare se amesteca sosul de rosii, sarea, piperul, oregano, busuiocul si cimbrul. Cu sosul acesta se unge bine foaia de aluat, apoi se pune deasupra ei salamul taiat felii, ciupercile si o cantitate foarte mare de cas ras. Peste cas se pun rosiile taiate felii si se da totul la cuptor cam 20 de minute.

Rezultatul va fi o pizza subtire, crocanta, rustica si foarte gustoasa.

Pofta buna va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu