marți, 15 martie 2011

Ciorba de vacuta

Ne este aproape imposibil, mie si lui Cristi, sa lasam sa treaca o saptamana fara sa mancam  ciorbita, iar una din ciorbitele noastre preferate este ciorba de vacuta. Si cum am pregatit una saptamana trecuta, astazi postez reteta.

Aveti nevoie de: 0,5 kg de carne de vacuta, 2 cepe potrivite ca marime, 5 morcovi, 1 pastarnac mare, 1/2 ardei rosu, fasole verde pastai, 1 galbenus de ou, 2 linguri de smantana, frunze de patrunjel, putin ulei, 4 boabe de piper

Carnea se curata si se taie in cubulete.
Ceapa se taie cat mai marunt si se pune la calit in cratita de ciorba in putin ulei. Intre timp se curata un morcov si se da pa razatoarea mica si se adauga peste ceapa. Se lasa cat sa se patrunda apoi se adauga si carnea. Se tine pe foc 5 minute apoi se stinge totul cu apa fierbinte. Se adauga restul de morcovi si pastarnacul, taiate in bucati mari, si boabele de piper si se lasa sa fiarba la foc mic pana e aproape patrunsa carnea si legumele sunt bine fierte.
Se scot apoi legumele din ciorba si se lasa deoparte sa se raceasca. Peste ciorba care inca fierbe se adauga si ardeiul taiat cubulete mici si fasolea verde. Se lasa sa fiarba pana cand sunt toate bine patrunse, apoi cratita se ia de pe foc. Se adauga la ciorba morcovul si pastarnacul taiate in bucati cat mai mici, se drege de sare ciorba, se adauga si niste frunze de patrunjel pe deasupra si se lasa sa se raceasca un pic ca sa se poata drege.
Se amesteca intr-un bol galbenusul cu smantana. Se adauga peste amestec un polonic de ciorba calduta si se amesteca bine. Se mai adauga un polonic de ciorba si apoi  amestecul se adauga peste ciorba. Mai trebuie dreasa de sare si gata.

Pofta mare va doresc!

Un comentariu: