Salut!
Postez de aceasta data o reteta mai bine cunoscuta, cea de cartofi frantuzesti, bineinteles adaptati dupa placul papilelor noastre gustative.
Aveti nevoie de: 10 oua, 10 cartofi, 200 gr. cascaval, 3-4 fire de ceapa verde, 200 gr. sunca afumata, sare, piper, smantana dupa gust, 1 lingurita de unt, 2 feliute de slanina
Se fierb ouale tare, se curata de coaja si, intr-un bol, se dau pe razatoarea mare.
Cepele se spala, se curata si se taie rondele subtiri, iar sunca se taie in feliute lungi si late de cam 1 cm.
Se unge o cratita cu 1 lingurita de unt si apoi se aseaza alternativ un strat din cartofii dati pe razatoare, un strat de oua, sare, piper, ceapa tocata, sunca, apoi iar cartofi, oua, etc. pana se termina ingredientele si terminati cu un strat de cartofi.
Serviti fierbinte, cu cate 1 lingura mare de smantana peste cartofi si, sfatul meu, cu muraturi langa. Preferatele mele sunt gogonelele rosii murate.
Sa aveti pofta!
waw ce bn arata!!! e foarte buna ideea cu ingredientele razalite:)
RăspundețiȘtergere