miercuri, 24 februarie 2010

Placintele delicioase


















Placintelele acestea, delicioase de felul lor, le-am facut azi cu scopul de a ma relaxa si de a ma indulci un pic dupa ce am petrecut cu Cristi 3 ore si jumatate stand afara, in minunatul aer de februarie, la o coada imeeensa, asteptand sa cumparam bilete la un meci de fotbal din care eu personal, cu toata sinceritatea, nu o sa inteleg prea mare lucru. In fine, ce conteaza este ca am luat biletele si ca placintele au iesit super bune.

Aveti nevoie de: 1 ou, 1 lingura de zahar, 1 cub mic de drojdie, 1 lingura de smantana, un varf de cutit de sare, faina cat cuprinde ( cam 500gr.)
Se pun intr-o cana mai mare 1 lingura de faina, 1 lingura de zahar, cubul de drojdie si se acopera cu apa calda; se lasa amestecul sa creasca intr-un loc cald pentru 20 de minute.
Intr-un bol se pun 2 maini de faina, oul intreg, amestecul de mai sus, lingura de smantana si un pic de sare si framantand bine se adauga treptat restul de faina si cate un pic de apa calduta pana se incorporeaza toata faina si aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa sa creasca cam 40 minute.
Se intinde din aluat o foaie subtire de cam 2-3 mm din care se decupeaza formele dorite. Acestea se rumenesc pe ambele parti in ulei fierbinte si se scot pe o farfurie pe care s-a asezat un servet de hartie.
Se servesc pudrate cu zahar sau cu o lingurita de gem de prune langa ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu