Am promis ca voi posta tot ce gatesc si ca majoritatea mancarurior vor fi accesibile tuturor, iar aceasta reteta e printre cele mai simple, mai ieftine si mai gustoase din cate cunosc.
Aveti nevoie de: 1 ceapa mare, 4 cartofi mari, 3 buc. carnati afumati (de care va plac), 1 lingurita de boia, 1 frunza dafin, sare
Se taie cat mai marunt ceapa si se caleste in putin ulei in cratita de tocanita. Cand devine aurie se adauga peste carnatii taiati feliute sau bucati mici si se calesc si ei un pic. Se adauga boiaua, se amesteca si se stinge cu o cana de apa. Se adauga cartofii taiati in bucati mari, frunza de dafin, sare si se potriveste nivelul de apa care trebuie sa acopere cartofii.
Se lasa sa fiarba la foc mic, sub capac, amestecand din cand in cand atat cat sa nu se prinda cartofii. Tocanita e gata cand cartofii sunt fierti iar apa s-a transformat intr-un sos grosut, bun de te lingi pe degete :)
Noi am facut o mamaliguta langa tocana, am pus o lingura sanatoasa de smantana peste ea si cateva frunze de patrunjel proaspat tocat... mmmmmmmmm. Sper sa va placa si voua!
de aratat, arata destul de bine. Nu stiu la gust cum e, ca n-am gustat-o.
RăspundețiȘtergereSmantana este oricum ingredientul principal.
MMMMMMMMMM
Lazorica mama, Pinte mai nou :P esti tare, ai cate ceva original in ceea ce gatesti chiar daca nu sunt niste retele extrem de complicate in genul gelor de thai sau chinesse food!! :D te :* tata!! Paul ;)
RăspundețiȘtergere