miercuri, 23 februarie 2011

Chec cu nuci si mere

In weekendul acesta am avut pofta de ceva dulce... si ca sa merg la sigur atat in ceea ce priveste gustul cat si reusita retetei, am decis sa pregatesc un chec cu nuci si mere. Delicios!

Aveti nevoie de: 3 oua, 225 gr. zahar, 225 gr. faina, 1/2 praf de copt Dr. Oetker, 2 linguri smantana, 50 ml apa rece, 1 pliculet zahar vanilinat, 1 lingurita pudra de cacao, samburi de nuca si mere dupa gust, zahar pudra pentru decor

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si cu cele doua linguri de smantana.
Albusurile se bat spuma separat si apoi se amesteca cu galbenusurile. Se adauga si zaharul vanilinat si apa rece. Se amesteca usor cu telul sau cu o lingura de lemn.
Se incorporeaza apoi treptat faina cernuta si praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie.

Jumatate din acest aluat se pune intr-un alt vas si se amesteca cu lingurita de cacao.
Se pregatesc si fructele: nucile raman in bucati cat de mari iar merele trebuie curatate de coaja si taiate in cubulete mici. Eu folosesc cam 1 pahar mic cu samburi de nuci si un mar nu prea mare pentru fiecare chec.
Aluatul cu cacao se amesteca cu samburii de nuca, iar celalalt cu merele.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima data aluatul cu cacao si apoi cel alb. Se da apoi la cuptor la foc potrivit pentru cam 30 - 40 de minute. Ca sa fiu sigura ca s-a copt bine eu il intep cu o scobitoare si cand scobitoarea iese curata stiu ca e gata.

Se scoate din tava cat timp e inca fierbinte si cand s-a mai racit se pudreaza cu zahar. Gata, simplu si gustos! E absolut grozav langa o cafea pentru cei mari iar pentru cei mici e delicios langa un pahar cu lapte.

2 comentarii:

  1. cacao in lapte si chec, combinatia perfecta. spor in continuare

    RăspundețiȘtergere
  2. trebe` experienta sa faci asa ceva:))

    RăspundețiȘtergere