duminică, 21 februarie 2010

Branza din iaurt


Ideea de a face branza din iaurt a aparut cand am constatat ca am uitat cu totul de o galetuta de iaurt in frigider si, aproape de termenul de expirare, avea un iz... Asa ca, aplicand principiile lui Darwin, m-am gandit sa il transform si nu sa il pierd :)).

Aveti nevo
ie de: 500 gr iaurt gras, 1/2 lingurita sare, 2 catei mici de usturoi, 1 ardei iute rosu (eu am pus murat), 1/2 lingurita de frunze de busuioc uscate, 2 linguri de ulei

Se amesteca bine iaurtul cu sarea, se pune intr-un b
ol tapetat cu 2 straturi de tifon, se leaga marginile tifonului ca sa prinda in el tot iaurtul si apoi se prind de o furculita asezata deasupra unui bol, astfel incat din iaurt sa se scurga apa. Se lasa asa in frigider cam 2 zile.
Cand e gata formata branza, cu 1 lingura de ulei se unge o tavita sau un bol. Cu mainile unse cu restul de ulei se formeaza bilute care se aseaza in tavita. Deasupra se presara ardeiul taiat feliute, usturoiul tocat cat mai marunt si frunzele de busuioc. Se tine in frigider.
Noi l-am mancat a doua zi la micul dejun, cu paine prajita, sunculita si ceai. Din pacate nu rezista tare mult tinut asa, dar din fericire e asa de bun incat nu rezista mai mult de doua zile :).

3 comentarii:

  1. arata foarte bine, cred ca si are un gust extraordinar, daca e branza mie imi place, 10x pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  2. hello sis!
    cand vin sa pap la voi?! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bine, suna bine, mai ramane gustul care cred ca e foarte bun ... combinatie interesanta branza usturoi si ardei iute

    RăspundețiȘtergere