miercuri, 11 august 2010

Ciorba cu galuste de carne (perisoare)


















Salutare!

Saptamana trecuta am facut o ciorba de perisoare atat de buna incat abia am prins o farfurie sa ii fac o poza si sa ma laud cu ea pe blog... daca nu ma credeti ii puteti intreba pe Cristi si pe Flo care abia s-au desprins de scaune dupa cate doua portii copioase de persoana.

Aveti nevoie de: 500g carne tocata amestec de porc si vita, 1 cana mica cu orez, 3 oua, sare, 2 linguri mari cu smantana grasa, 1 ceapa alba, 3 morcovi mari, 1 gulie mica, 1 ardei gras verde mare, 1 legatura de frunze de patrunjel, 1 lingura cu frunze proaspete de telina tocate marunt, 3 linguri de ulei de floarea soarelui

Ceapa se curata, se taie foarte marunt si se pune la calit in cratita de ciorba in cele 3 linguri de ulei, la foc mic. In timpul acesta se taie feliute mici ardeiul si se pune la calit impreuna cu ceapa. Gulia se taie si ea cubulete mici si se adauga in cratita de ciorba impreuna cu 1 morcov dat pe razatoarea mica. Se amesteca cu ajutorul lingurii de lemn de cateva ori si se stinge cu apa fierbinte... cam 2 litri.

Ceilalti 2 morcovi se taie feliute sau cubulete si se adauga la ciorba impreuna cu frunzele de telina si jumatate din frunzele maruntite de patrunjel. Se drege de sare si se lasa la fiert cam 20 de minute.

Carnea tocata se amesteca cu 2 oua, cu sare si cu cana de orez. Se formeaza galuste cu mainile date prin apa rece si se adauga la ciorba. Se lasa sa fiarba la foc mic pentru cam o jumatate de ora. Se mai adauga apa daca e nevoie.

Se stinge apoi focul si se lasa sa se raceasca putin ciorba. Se bate apoi bine cu telul oul ramas si cele 2 linguri de smantana, se adauga un polonic de ciorba si se adauga apoi compozitia la ciorba. Se drege ciorba de sare si se adauga restul de frunze de patrunjel.

Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu