Revin cu o reteta pe care o pregateam in vremea studentiei si de care am uitat complet pana acum cateva zile cand a mea sora si fostele colege de apartament m-au tras de manecuta si mi-au zis ca e cazul sa incep sa gatesc din nou bunatatea aceea de pui in lapte. Asa ca am dezghetat niste pulpe, am curatat niste ciuperci si m-am pus pe treaba... rezultatul a fost delicios.
Am folosit: 3 pulpe intregi de pui, 500 gr. ciuperci champinion, 1 ceapa alba, 3 fire de ceapa verde, 5 catei de usturoi, 1 morcov mare, 1 frunza de dafin, 300 ml lapte gras (4%, dar merge cu orice fel de lapte), un galbenus de ou, 1 lingura faina alba, sare si piper dupa gust
Se spala pulpele, se curata de piele, se dezoseaza si se taie carnea in bucati mici. Ciupercile se spala bine, se curata de pielita si se taie felii nu prea subtiri. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica.
Intr-o cratita suficient de incapatoare se calesc cepele taiate cat de marunt si usturoiul taiat feliute subtiri. Cand incep sa isi schimbe culoarea (capata aspectul sticlos) se adauga morcovul ras si se mai calesc impreuna pe foc mic cam 3-4 minute. Se adauga carnea si se caleste un pic, se adauga ciupercile si se stinge totul cu un pahar mic de apa. Se adauga frunza de dafin si un praf de piper, laptele, si se tine cratita pe foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa nu dea in foc.
Cand e fiarta carnea opriti focul sub cratita. Intr-un bol se amesteca galbenusul de ou cu lingura de faina si cu cateva linguri din sosul de lapte din cratita si se adauga apoi la restul mancarii ca sa se ingroase tot sosul.
La final se drege totul de sare. Foarte important este sa nu puneti sare in mancare decat la sfarsit pentru ca daca nu o sa se adune laptele in mancare si nu o sa mai aiba nici aspectul si nici gustul la fel de bun cum ar trebui.
Noi am facut o mamaliguta langa si am taiat si niste castraveti murati mmmmmmmm.
Pofta buna!
si eu fac:) multumim pentru reteta! Suntem din Romania dar locuim in New York si ne e tare dor de casa! E placut site ul tau, e familiar!
RăspundețiȘtergereWow, ma bucur mult ca v-a placut reteta si ca blogul va aduce aminte de casa, sper sa va surprind placut si cu urmatoarele retete :)
RăspundețiȘtergere