marți, 20 aprilie 2010

Budinca de paste si branza dulce

















Trebuie sa ma mandresc pe blog cu reusita mea din aceasta seara... de cinci ani de zile de cand ne cunoastem, Cristi imi tot povesteste de budinca de paste si branza dulce pe care o primea dimineata la gradinita si cum era si ramane desertul lui preferat. Nimic iesit din comun pana aici decat faptul ca, sustine el, nu a mai gasit nicaieri o budinca asa de buna, niciunele nu se apropiau de gustul celei din copilaria sa... pana azi! :):):) Ce-i drept, am avut la dispozitie cinci ani sa ma pregatesc pentru momentul acesta, dar faptul ca lui Cristi i se innoda zambetul dupa urechi in timp ce se servea cu lingura de lemn direct din cratita... cred ca poate fi interpretat ca succes total!

Am folosit: 250 gr. paste fainoase (patrate), 500 gr. urda, 6 linguri de zahar tos, 2 oua intregi, un albus de ou, 1 plic zahar vanilat, 1/4 esenta de lamaie, 1 lingurita de unt, 6 linguri de lapte

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, se strecoara, se clatesc sub jet de apa rece si se lasa la scurs in strecuratoare.
Intr-un bol se amesteca urda cu 5 linguri de zahar tos, zaharul vanilat, esenta de lamaie, 3 linguri de lapte si un galbenus de ou. Separat se bat spuma tare 2 albusuri.
Se adauga peste branza pastele fierte si spuma de albusuri si se amesteca bine dar cu grija sa nu se rupa foarte tare pastele. Se rastoarna totul intr-o cratita sau un vas termorezistent bine uns cu unt si se taseaza usor compozitia cu ajutorul unei linguri.
Se bate bine cu telul oul ramas impreuna cu restul de lapte si se adauga peste budinca.
Se da totul la cuptor la foc mediu pentru 20 minute, apoi se presara 1 lingura de zahar tos pe deasupra si se mai lasa la cuptor pentru inca 10 minute, la foc tare de data aceasta.

Pofta mare va doresc!

Un comentariu:

  1. Trebuie sa marturisesc! Si eu am furat un pic...vineri seara..ca am vazut-o pe masa si mi-a fost pofta. Dar nu ma bate nimeni, nu?...Eu dau vina pe Alexandru daca vrea cineva sa imi faca morala?...sa fim intelesi...nu sunt eu de vina nici pentru ca arata asa bine...si a fost buunnnnnaaaaaaaaa

    Dia

    RăspundețiȘtergere