luni, 12 aprilie 2010

Cartofi frantuzesti (1)

















Salut!

Postez de aceasta data o reteta mai bine cunoscuta, cea de cartofi frantuzesti, bineinteles adaptati dupa placul papilelor noastre gustative.

Aveti nevoie de: 10 oua, 10 cartofi, 200 gr. cascaval, 3-4 fire de ceapa verde, 200 gr. sunca afumata, sare, piper, smantana dupa gust, 1 lingurita de unt, 2 feliute de slanina

Se fierb ouale tare, se curata de coaja si, intr-un bol, se dau pe razatoarea mare.
Cartofii se fierb si ei in coaja, se curata, si intr-un alt bol se dau si ei pe razatoarea mare.
Cepele se spala, se curata si se taie rondele subtiri, iar sunca se taie in feliute lungi si late de cam 1 cm.

Se unge o cratita cu 1 lingurita de unt si apoi se aseaza alternativ un strat din cartofii dati pe razatoare, un strat de oua, sare, piper, ceapa tocata, sunca, apoi iar cartofi, oua, etc. pana se termina ingredientele si terminati cu un strat de cartofi.
Puneti deasupra cele 2 feliute de slanina si dati la cuptor pentru cam 20 minute la foc potrivit. Cand incepe sa miroasa bine in bucatarie si vedeti slanina ca incepe sa sfaraie peste cartofi, scoateti cratita din cuptor, radeti pe deasupra cascaval si mai dati la cuptor inca 5 minute.
Serviti fierbinte, cu cate 1 lingura mare de smantana peste cartofi si, sfatul meu, cu muraturi langa. Preferatele mele sunt gogonelele rosii murate.

Sa aveti pofta!

Un comentariu: