vineri, 23 aprilie 2010

Gulas de porc


 















Postez azi o reteta de gulas de porc, absolut bestial la gust, dar nu inainte de a le ura "Casa de piatra!", sau dupa caz Vila de BCA! prietenilor nostri, Georgiana si Zoli, care au nunta in weekendul acesta. Multa iubire, fericire, sanatate, viata lunga si frumoasa va dorim!
Revenind acum la reteta, va avertizez ca singura problema la aceasta mancare e faptul ca creaza dependenta :)).

Aveti nevoie de: 400 gr. carne de porc fara grasime, 8 cartofi medii, 2 cepe albe, 2 fire de ceapa verde, 2 frunze de dafin, sare, piper, 1/2 ardei gras rosu, 2 linguri de boia, 300 ml. bulion, 1 pahar de apa, 4 catei de usturoi, cateva rosii cherry uscate, 1 rosie mare proaspata, 1 legatura de frunze de patrunjel

Carnea se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in cuburi mici. Se pregatesc si legumele: ceapa alba se taie marunt, ceapa verde si usturoiul se taie feliute, cartofii se curata de coaja si se taie in bucati mari, ardeiul gras se taie felii scurte si grosute, rosiile cherry se  clatesc cu un pic de apa rece si rosia mare se taie in cuburi mici.

Intr-o cratita se toarna putin ulei, se adauga ceapa alba si cea verde, usturoiul, si se calesc impreuna. Se adauga si carnea si se caleste pana isi schimba culoarea. Se adauga ardeiul gras, rosiile, frunzele de dafin, sare si piper si se mai tin pe foc cateva minute. Se adauga boiaua, se amesteca sa se coloreze toate ingredientele si se stinge totul cu intreaga cantitate de bulion. Se lasa sa fiarba asa, pe foc mic, cam 15 minute.
Se adauga cartofii si se adauga un pahar de apa. Sosul ar trebui sa acopere toate ingredientele. Se lasa pe aragaz la foc mic pana carnea e fiarta. O sa observati ca sosul scade mult si se ingroasa; nu adaugati apa in plus decat daca e neaparat nevoie si amestecati des in mancare ca sa nu se prinda de cratita.

Gulasul e gata cand e carnea fiarta. Mai trebuie adaugate frunzele de patrunjel tocate marunt, se mai drege de sare si de piper, si gata!


Noi am pus cate o lingura de smantana pe fiecare portie si am facut si o salata de legume de vara langa.

Pofta mare va doresc!

Salata de legume de vara

















Cred ca toata lumea cunoaste genul acesta de salata, dar eu postez oricum reteta... in fond, in primul an de facultate trebuia sa sun acasa de fiecare data cand gateam sa imi spuna fie mama, fie tata care mancare cum se gateste.

Am folosit: 1/2 castravete fabio (din acela lung), 3 fire de ceapa verde, 3 catei de usturoi, 4 rosii mari, 1/2 ardei gras rosu, 8 ridichi rosii destul de mari, sare, piper, 5 linguri de ulei (de floarea soarelui sau de masline), 2 linguri de otet alb

Intr-un bol se amesteca ceapa taiata feliute, castravetele taiat feliute subtiri, rosiile taiate in cuburi mici, usturoiul, ardeiul si ridichiile taiate feliute. Se sareaza, se pipereaza, se adauga otetul si uleiul si se amesteca bine toate.
Se gusta si se drege de sare si de piper.
Pofta buna!

marți, 20 aprilie 2010

Budinca de paste si branza dulce

















Trebuie sa ma mandresc pe blog cu reusita mea din aceasta seara... de cinci ani de zile de cand ne cunoastem, Cristi imi tot povesteste de budinca de paste si branza dulce pe care o primea dimineata la gradinita si cum era si ramane desertul lui preferat. Nimic iesit din comun pana aici decat faptul ca, sustine el, nu a mai gasit nicaieri o budinca asa de buna, niciunele nu se apropiau de gustul celei din copilaria sa... pana azi! :):):) Ce-i drept, am avut la dispozitie cinci ani sa ma pregatesc pentru momentul acesta, dar faptul ca lui Cristi i se innoda zambetul dupa urechi in timp ce se servea cu lingura de lemn direct din cratita... cred ca poate fi interpretat ca succes total!

Am folosit: 250 gr. paste fainoase (patrate), 500 gr. urda, 6 linguri de zahar tos, 2 oua intregi, un albus de ou, 1 plic zahar vanilat, 1/4 esenta de lamaie, 1 lingurita de unt, 6 linguri de lapte

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, se strecoara, se clatesc sub jet de apa rece si se lasa la scurs in strecuratoare.
Intr-un bol se amesteca urda cu 5 linguri de zahar tos, zaharul vanilat, esenta de lamaie, 3 linguri de lapte si un galbenus de ou. Separat se bat spuma tare 2 albusuri.
Se adauga peste branza pastele fierte si spuma de albusuri si se amesteca bine dar cu grija sa nu se rupa foarte tare pastele. Se rastoarna totul intr-o cratita sau un vas termorezistent bine uns cu unt si se taseaza usor compozitia cu ajutorul unei linguri.
Se bate bine cu telul oul ramas impreuna cu restul de lapte si se adauga peste budinca.
Se da totul la cuptor la foc mediu pentru 20 minute, apoi se presara 1 lingura de zahar tos pe deasupra si se mai lasa la cuptor pentru inca 10 minute, la foc tare de data aceasta.

Pofta mare va doresc!

Pui in lapte

















Revin cu o reteta pe care o pregateam in vremea studentiei si de care am uitat complet pana acum cateva zile cand a mea sora si fostele colege de apartament m-au tras de manecuta si mi-au zis ca e cazul sa incep sa gatesc din nou bunatatea aceea de pui in lapte. Asa ca am dezghetat niste pulpe, am curatat niste ciuperci si m-am pus pe treaba... rezultatul a fost delicios.

Am folosit: 3 pulpe intregi de pui, 500 gr. ciuperci champinion, 1 ceapa alba, 3 fire de ceapa verde, 5 catei de usturoi, 1 morcov mare, 1 frunza de dafin, 300 ml lapte gras (4%, dar merge cu orice fel de lapte), un galbenus de ou, 1 lingura faina alba, sare si piper dupa gust

Se spala pulpele, se curata de piele, se dezoseaza si se taie carnea in bucati mici. Ciupercile se spala bine, se curata de pielita si se taie felii nu prea subtiri. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica.
Intr-o cratita suficient de incapatoare se calesc cepele taiate cat de marunt si usturoiul taiat feliute subtiri. Cand incep sa isi schimbe culoarea (capata aspectul sticlos) se adauga morcovul ras si se mai calesc impreuna pe foc mic cam 3-4 minute. Se adauga carnea si se caleste un pic, se adauga ciupercile si se stinge totul cu un pahar mic de apa. Se adauga frunza de dafin si un praf de piper, laptele, si se tine cratita pe foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa nu dea in foc.
Cand e fiarta carnea opriti focul sub cratita. Intr-un bol se amesteca galbenusul de ou cu lingura de faina si cu cateva linguri din sosul de lapte din cratita si se adauga apoi la restul mancarii ca sa se ingroase tot sosul.
La final se drege totul de sare. Foarte important este sa nu puneti sare in mancare decat la sfarsit pentru ca daca nu o sa se adune laptele in mancare si nu o sa mai aiba nici aspectul si nici gustul la fel de bun cum ar trebui.

Noi am facut o mamaliguta langa si am taiat si niste castraveti murati mmmmmmmm.

Pofta buna!

duminică, 18 aprilie 2010

Fursecuri "gandacei"

 















Am primit o invitatie weekendul acesta la un pahar de vin si o discutie ca intre fete... plus Cristi, invitatie pe care am onorat-o cu drag. Si fiindca nu vroiam sa apar cu mana goala si fiindca nu stiam preferintele fiecaruia in materie de ciocolata, vin sau snack-uri, m-am decis sa pregatesc eu ceva, si anume "gandacei" sau fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos. Cum nu stiam reteta, am experimentat cu ce am avut prin camara si frigider si am crezut ca s-ar potrivi, si mi-au iesit niste fursecuri fragede si minunate ca desert sau langa cafeaua de dimineata.
Am folosit: 2 oua, 1 pliculet zahar vanilat, un varf de cutit de sare, 4 linguri de zahar tos, 3 linguri de untura, 1 esenta de lamaie, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 ciocolata cu lapte, 100 gr. nuca de cocos rasa
Se amesteca intr-un bol ouale intregi, cu sarea, zaharul vanilat si zaharul tos. Se adauga untura, 2 linguri de faina, esenta de lamaie si bicarbonatul de sodiu stins cu 1 lingurita de otet. Se completeaza cu faina pana obtineti un aluat destul de tare incat sa poata fi modelat.
Aluatul se lasa la frigider cam 30 minute.
In tava de cuptor unsa cu foarte putin ulei se aseaza bilute mici de aluat, pastrand o distanta de cam 1 cm intre ele pentru ca o sa creasca. Inainte sa le dati la cuptor apasati cu o furculita pe fiecare biluta, de la jumatate spre exterior, astfel incat sa obtineti forma de "gandacei". Se coc la foc mic pana se rumenesc pe partea de jos... eu am gustat din doua fursecuri pana m-am decis ca sunt bine facute, dar nu cred ca a durat mai mult de 10-15 minute. Se scot pe o farfurie.
Se topeste ciocolata in bain-marie si se da fiecare gandacel cu partea rotunjita in ciocolata topita, dupa care repede in nuca de cocos. Se lasa sa se raceasca "gandaceii", cu tot cu ciocolata, pe o farfurie intinsa, si gata!

Daca va plac cornuletele cu vanilie puteti proceda ca mine: am rupt o bucata din aluat, am format bastonase pe care le-am copt pe tava unsa cu putin ulei dupa ce am terminat cu gandaceii (pentru ca se coc mult mai repede), si le-am dat cat erau inca fierbinti prin zahar pudra pe care l-am amestecat cu un pliculet de zahar vanilat.

Sa aveti pofta!

joi, 15 aprilie 2010

Placintele cu dulceata


 















Observ ca in ultima perioada ma inteleg tare bine cu dulciurile :)), bine ca rochita de mireasa se face dupa dimensiunile mele si nu trebuie sa ma chinui eu prea tare ca sa intru in ea, atat am avut de zis! :))
Azi am fost harnicuta din nou, si pe langa curatenie, o ciorbita de vacuta si un gulas am facut si niste placintele... o portie mica... trebuia sa iasa altceva sa fiu sincera, dar pe la jumatatea retetei mi-am dat seama ca nu am toate ingredientele de care aveam nevoie, asa ca am adaptat-o dupa stocurile existente in frigider si zau ca nu imi pare deloc rau :).

Aveti nevoie de: 1 ou, 100 gr. iaurt slab, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar tos, un varf de cutit de sare, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingura de gris, faina cat cuprinde, dulceata pentru umplutura, zahar pudra (optional)

Se separa galbenusul de albus. Intr-un castron se amesteca galbenusul cu zaharul vanilat, zaharul tos, grisul, sarea si iaurtul. Se adauga 2 linguri de faina, bicarbonatul stins cu un pic de otet si se amesteca sa se incorporeze bine toate.
Albusul se bate spuma tare, se amesteca cu aluatul si se adauga treptat faina pana aluatul e suficient de tare ca sa se poata intinde doua foi egale. Foile trebuie sa fie destul de subtirele pentru ca o sa se umfle cand o sa coaceti placintele.
Pe prima foaie puneti din loc in loc cate o lingurita de dulceata (dulceata ar trebui sa fie tare), acoperiti cu a doua foaie si taiati cerculete cu ajutorul unui pahar in jurul gramejoarelor. Daca vreti o varianta mai simpla, taiati patrate, puneti la mijloc dulceata si impaturati-le in triunghiuri.
Placintelele se coc in ulei proaspat si bine incins. Imediat dupa ce le scoateti din ulei si sunt inca  fierbinti se pot da prin zahar pudra.

Pofta buna!

marți, 13 aprilie 2010

Papanasi


 















De astazi e oficial! Consider ca ma pot marita linistita... cel putin din punctul de vedere al gospodinei care gateste (zic eu) destul de bine. Spun asta pentru ca am facut azi niste papanasi... mmmmmmhhmmmm, asa de buni au fost!!! Iar pentru cei din voi care locuiti prin Cluj va spun daca vreti si de unde sa luati branza dulce ieftina si foarte buna, sau mai bine va arat pentru ca evident, desi cumparam doar de acolo toate lactatele de care avem nevoie, nu ne-am uitat inca cum se numeste magazinul.

Aveti nevoie de: 400 gr. urda (puteti folosi si branza dulce grasa), 200 gr. faina alba, 1 lingura mare de gris, 2 oua, 120 gr. zahar tos (puteti pune mai mult daca va plac mai dulci), 2 pliculete de zahar vanilat, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 esenta de lamaie (ideal ar fi sa folositi coaja rasa si zeama de la o lamaie, dar eu nu am avut prin casa), smantana si dulceata pentru servit

Puneti branza intr-un castron si faramitati-o cu ajutorul unei furculite. Adaugati galbenusurile de la oua, zaharul vanilat, sarea, esenta de lamaie, zaharul tos si grisul si amestecati-le bine.
Framantand aluatul cu mana, incorporati si faina. Adaugati si bicarbonatul (eu jumatate l-am pus nestins, jumatate l-am stins cu putin otet).
Bateti albusurile de la oua spuma tare si adaugati-le la compozitie, amestecand incet pana se incorporeaza bine.
Daca mai e nevoie de faina adaugati pana compozitia e suficient de tare incat sa modelati usor cu mana formele de papanasi. Cantitatea de faina poate varia in functie de cat de grasa e branza, daca ati pus esenta de lamaie sau zeama de la o lamaie... pentru ingredientele pe care le-am folosit eu au fost suficiente 200gr.
Cu mainile date prin faina formati papanasii (adica cerculetele si bilutele) si coaceti-i in ulei bine incins.
Va recomand sa ii serviti cat timp sunt inca fierbinti, cu smantana grasa si dulceata de afine pe deasupra.

Va doresc Pofta mare! si ma duc sa mai pap o portie :).

luni, 12 aprilie 2010

Cartofi frantuzesti (1)

















Salut!

Postez de aceasta data o reteta mai bine cunoscuta, cea de cartofi frantuzesti, bineinteles adaptati dupa placul papilelor noastre gustative.

Aveti nevoie de: 10 oua, 10 cartofi, 200 gr. cascaval, 3-4 fire de ceapa verde, 200 gr. sunca afumata, sare, piper, smantana dupa gust, 1 lingurita de unt, 2 feliute de slanina

Se fierb ouale tare, se curata de coaja si, intr-un bol, se dau pe razatoarea mare.
Cartofii se fierb si ei in coaja, se curata, si intr-un alt bol se dau si ei pe razatoarea mare.
Cepele se spala, se curata si se taie rondele subtiri, iar sunca se taie in feliute lungi si late de cam 1 cm.

Se unge o cratita cu 1 lingurita de unt si apoi se aseaza alternativ un strat din cartofii dati pe razatoare, un strat de oua, sare, piper, ceapa tocata, sunca, apoi iar cartofi, oua, etc. pana se termina ingredientele si terminati cu un strat de cartofi.
Puneti deasupra cele 2 feliute de slanina si dati la cuptor pentru cam 20 minute la foc potrivit. Cand incepe sa miroasa bine in bucatarie si vedeti slanina ca incepe sa sfaraie peste cartofi, scoateti cratita din cuptor, radeti pe deasupra cascaval si mai dati la cuptor inca 5 minute.
Serviti fierbinte, cu cate 1 lingura mare de smantana peste cartofi si, sfatul meu, cu muraturi langa. Preferatele mele sunt gogonelele rosii murate.

Sa aveti pofta!

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Cozonac cu branza dulce

















Salutari!
Revin cu o reteta foarte draga noua, cea de cozonac cu branza dulce, stafide si nuca. Eu il pregatesc doar de sarbatori, pe de o parte ca sa ii pastrez statutul de "cozonac de sarbatori" :)) si pe de alta parte pentru ca de data asta va prezint o reteta care necesita timp si cateva tichete de masa :)). Dar in final, merita tot efortul, deoarece si gustul si aspectul sunt deosebite.

Aveti nevoie de:
Pentru umplutura: 400 gr. branza dulce grasa, 3 oua, coaja rasa de la 1 lamaie, zeama de la 1/2 lamaie, 150 gr. zahar, 75 gr. stafide, 90 gr. nuca macinata.

Toate ingredientele de mai sus se amesteca intr-un vas suficient de mare si se lasa sa stea la temperatura camerei pana creste aluatul. In acest fel toate aromele se intrepatrund si stafidele se umfla in umplutura.

Pentru aluat: 2 oua, 150 ml ulei, 1 plic zahar vanilat, 150 gr. zahar tos, 1/2 lingurita de sare, zeama de la 1/2 lamaie, 350 ml lapte cald, 800 gr. faina, 2 pliculete drojdie uscata

Ouale intregi se freaca cu toata cantitatea de ulei, ca pentru maioneza. Se adauga zaharul vanilat si zaharul tos amestecand bine ca sa se topeasca in compozitie. Se adauga sarea, zeama de lamaie si laptele cald si la final faina cernuta care s-a amestecat cu drojdia uscata.
Se lasa la crescut la loc cald pentru cam o ora, poate un pic mai mult, pana ce aluatul si-a dublat volumul.
Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie din aluat care se umple cu compozitia cu branza dulce. Se ruleaza si se pune in tava de cozonac unsa cu unt. Trebuie sa mentionez ca daca folositi tavi traditionale de cozonac cu marimea "standard" sa zic asa, o sa aveti nevoie de 2 tavi. Eu folosesc o tava rotunda cu fund detasabil si tot imi mai ramane putin aluat sa mai fac un cozonac mic pe langa.
Se coace in cuptor la foc mediu pentru 45 minute, se scoate, se unge bine pe deasupra cu 1 ou batut si se presara cu putin zahar si se da iar la cuptor pentru 5-10 minute. O sa observati ca si-a dublat volumul dupa coacere.
E bine sa il scoateti din forma cat timp e inca fierbinte deoarece asa iasa mai usor.
Daca reusiti sa rezistati mirosului lasati-l sa se raceasca inainte sa il taiati... noi nu rezistam niciodata.

Va doresc pofta mare!

miercuri, 7 aprilie 2010

Ceaun de miel

 















Revin dupa cum am promis cu retetele de Pasti. Pentru astazi, reteta de ceaun de miel, dulce, usor picant si teribil bun. Pregatita asa, carnea de miel e foarte frageda si pierde din gustul acela specific care nu place multora. Desigur, ma indoiesc ca pregatita pe aragaz o sa iasa la fel de buna reteta dar garantez ca merita incercata in aer liber, in ceaun.
Ca o ultima precizare mentionez ca nu trebuie sa va speriati de cantitatile generoase din reteta, noi am fost totusi 12 oameni la masa si a ramas suficient incat sa aducem fiecare cate un pic si acasa.

Aveti nevoie de: 2,5 kg carne de miel (pulpa) portionata, 4 cepe albe mari,  2 ardei grasi mari, 2 linguri de boia dulce, putina boia picanta, 3 frunze mici de dafin, 1 legatura de patrunjel proaspat, 0,5 l bulion dulce, 24 cartofi albi nu foarte mari, untura de porc (sau ulei, cum preferati), sare, piper

Se spala carnea de miel, se sterge cu un prosop de bucatarie, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa stea deoparte pana se pregatesc restul ingredientelor.
Se incing in ceaun cateva linguri de unsoare. Cand s-a incins bine se adauga ceapa tocata si se caleste putin. In acest moment se adauga carnea portionata si se caleste impreuna cu ceapa pana se prajeste binisor. Cand incepe carnea sa se rumeneasca se adauga si ardeii taiati feliute sau cubulete, cum doriti. Cand e carnea prajita se adauga boiaua dulce si cea picanta, se mai amesteca o data, se pune si bulionul si se tine pe foc asa inca cateva minute, dupa care se stinge totul cu apa.
Se adauga si frunzele de dafin, sare si piper si se lasa sa fiarba sub capac, amestecand din cand in cand ca sa va aduceti cate un zambet pe buze cu mirosul imbietor. Intre timp se curata de coaja cartofii, se spala si se adauga intregi in ceaun cand e aproape facuta carnea.
Se mai lasa sa fiarba pana sunt bine facute carnea si cartofii, apoi se ia ceaunul de pe foc, se adauga legatura de patrunjel verde tocat marunt si se drege de sare si de piper.

Daca doriti puteti drege de gust cu un amestec din 2 linguri de smantana grasa si o lingura de faina, asa ceaunul va semana mai mult cu o tocanita dar va fi la fel de bun.

Noi am mai pus pe masa paine de casa si castraveti si gogonele murate. Am mancat din picioare, fiecare cu farfuria in mana si cu zambetul pe buze... da, unul din cele 2 momente bune ale zilei :)).

Pofta buna!

marți, 6 aprilie 2010

Pastile la romani


Hristos a Inviat!

Va intampin astazi cu traditionalul salut de Pasti "Hristos a Inviat!" deoarece abia ce au trecut sarbatorile Pascale.
Iar daca prezentati una din simptomele urmatoare inseamna ca ati sarbatorit si voi Pastile ca la noi, la romani... iar dintre simptomele castigatoare se numara: oboseala, stres, nervi, stare de supra satietate, hainele va miros a fum de la gratar, geanta zuruie de la pastilele de Colebil sau alte pastile asemanatoare, unghii roase de la curatenia riguroasa de dinainte de sarbatori si nerabdarea vis-a-vis de terminarea acestei zile de lucru ca sa va puteti odihni dupa clipele "linistite" petrecute cu familia. Ha-ha imi permit sa spun, ce sarbatori fericite am avut! Desigur, se putea si mai rau. Desigur, trebuie sa multumesc cuiva acolo sus ca m-am numarat printre acei fericiti care au familie cu care sa isi petreaca sarbatorile. Desigur, trebuie sa multumesc ca am avut masa incarcata si agenda telefonului plina de mesaje. Totusi, nu ma pot abtine sa ma intreb de ce vad oare mai degraba jumatatea goala a paharului... poate ca nu e tocmai jumatate, poate ca e 60%... sau poate 70%...

In fine, in ciuda experientelor tipic romanesti de genul hai sa facem curatenie pana lesinam de oboseala intr-o casa pe care nu a vizitat-o nimeni deoarece am vizitat noi pe altii, hai sa ne calcam hainele, sa ne aranjam si sa ne imbracam frumos in ziua de Pasti ca sa aratam bine cele 20 de minute petrecute pe masina pana am ajuns la destinatie si ne-am schimbat urgent ca sa facem gratarul, hai sa avem incredere in soferi ca doar sunt oameni intelepti si nu consuma alcool pana pregatesc carnea si hai sa ne certam ca orbii in ziua de Pasti ca sa nu mai bea soferii ca doar trebuie sa ajungem si inapoi acasa... in ciuda tuturor acestor minunate clipe petrecute alaturi de cei dragi, macar un lucru a fost reusit: abundenta mancarurilor pe care le-am pregatit noi, fetele (adica mama, eu si a mea sora), incepand de vineri seara si pana sambata noaptea, asa, cam cu 15 minute inainte de slujba de Inviere. Printre mancaruri s-au numarat: oua rosii, prajitura cu lamaie, prajitura cu foi de napolitana si crema de zahar ars sau dupa numele ei popular prajitura cu foi Lica, cozonac cu branza dulce si nuci, sarmale, ciorba de burta, supa de taitei, salata de boeuf, drob de miel, ceaun de miel (dulce, picant si teribil de bun!), eclere, platoul cu gustari... si cred ca aici ma opresc pentru ca doar enumerandu-le simt nevoia unui Colebil si nu am reusit inca sa gust din toate, ca ele sunt muuuulte si eu doar una singura.


Ca o concluzie, promit ca anul viitor sa stau cumintica acasa, sa fac curat atat cat fac de obicei ca sa nu ma mai doara din cauza febrei musculare si parti ale corpului pe care nu stiam ca le am, o sa gatesc orice altceva decat traditionalele mancaruri de Pasti, poate o sa incerc un curcan la cuptor ca sa vad si eu care e marea scofala cu masa de Ziua recunostintei, si promit, dar promit, ca nu o sa mai merg la oameni in vizita ca sa nu ii stresez nici pe ei cu curatenia si prajiturile. Iar daca totusi ma anunt la voi in vizita, va rog frumos sa ma trageti de manecuta si sa imi amintiti ce am promis aici.


Postez niste poze ca sa vedeti cam cum mi-am petrecut sarbatorile Pascale, gastronomic vorbind, poate si un pic floral ca sunt tare mandra de doua poze cu flori (in sfarsit invat si eu cum sa manevrez aparatul foto :)), mai bine mai tarziu decat niciodata).


Inchei cu raspunsul la prima urare "Adevarat ca a Inviat!" si va multumesc ca ati dat un click si azi ca sa vedeti ce mi-a mai debitat vesnic odihnitul creieras. V-am pupat si ne revedem la urmatoarele postari cand o sa descriu en detail cum am pregatit fiecare din mancarurile enumerate mai sus.