marți, 2 martie 2010

Fusili cu sos de rosii (de post)

 















Salutare!
Dat fiind ca suntem in postul Pastelui m-am gandit ca ar prinde bine daca as posta cateva retete de post si m-am gandit sa incep cu preferata mea: paste cu sos de rosii. Gustul e grozav si dureaza maxim 15 minute pana e gata mancarea, in functie de timpul de fierbere al pastelor.

Aveti nevoie de (pentru 2 persoane): 2 catei de usturoi, 1 lingura faina alba, 300 ml bulion, 1/4 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita oregano, 1 lingurita frunze uscate de busuioc, putin piper negru macinat, paste

Se pun la fiert pastele in apa cu sare si cu o lingurita de ulei (ca sa nu se lipeasca pastele de cratita).

Se toaca marunt usturoiul si se caleste in putin ulei intr-o cratita mica. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine sa incorporeze tot uleiul si de adauga incet sosul de rosii, amestecand in continuu. Se da focul incet si se adauga treptat sarea, zaharul, oregano si busuiocul. In momentul in care sosul incepe sa fiarba se stinge focul sub cratita si se adauga putin piper.

Cand sunt fierte pastele se scurg de apa, se pun in farfurie si se adauga cate un polonic de sos peste ele. Pe deasupra se pot presara, daca aveti, cateva frunze de busuioc proaspat tocate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu