joi, 25 martie 2010

Pulpe de pui la cuptor

 












Cred ca cea mai indragita mancare din randul prietenilor nostri este puiul la cuptor, in orice forma sau prezentare. Asa ca zilele trecute, cand ne-am ales cu niste pulpe de pui in plus in urma vizitei parintilor mei, nu ne-a luat mult sa ne vina geniala idee de a face niste pulpe de pui la cuptor cu cartofi prajiti si salata de varza. Si ca sa ne binedispunem serios, mai ales ca eu ma lupt de o saptamana cu o raceala monstru, i-am invitat si pe ai nostri prieteni Andreea si Peter. Si ce remediu e mai bun decat o seara cu mancare buna, vin, bere si o poveste ca intre amici?

Noi am folosit: 4 pulpe de pui, sare, piper, 1 linguita de boia dulce, 2 frunze mari de dafin, 1 lingurita de frunze de busuioc, 1/2 lingurita zahar, putin ulei.

Se spala pulpele si se curata, se sareaza, se pipereaza si se ung bine cu boiaua dulce pe ambele parti. Se aseaza intr-o farfurie adanca una langa alta, se presara pe deasupra frunzele de busuioc si zaharul. Frunzele de dafin se rup in bucati mai mici si se pun pe pulpe. Se acopera farfuria cu folie alimentara si se da la frigider minim 10 ore, ca sa se patrunda bine toate aromele.
Se aseaza intr-o tava care se unge in prealabil cu un pic de ulei si in care se pune o cescuta mica de apa si se dau la cuptor la foc mediu pentru cam 30 de minute.

Pofta buna!

Un comentariu: