luni, 1 martie 2010

Prajitura Garibaldi - sau cosulete umplute


 
Salutari la toata lumea! Sper ca v-ati petrecut weekendul cat mai frumos cu putinta. Eu personal am facut trei lucruri de care chiar ma mandresc :D. Am reusit sa schimb furnizorul de net si cablu cu unul mai bun (este! si 3 luni gratis :D), am fost pe stadion la un meci de fotbal din care, desi nu credeam, am inteles un pic din actiune, si, laudata fiind de mama soacra pentru ce am mai gatit in ultima perioada, m-am gandit sa incerc sa pregatesc o reteta de prjitura pe care mi-a dat-o acum ceva timp... daca mi-a iesit, imi spuneti voi.

Aveti nevoie de: 400 gr faina, 250 gr margarina pt prajituri, 4 oua, 200 gr. zahar tos, 100 gr. zahar pudra, 1 plic de praf de copt, 1 lingurita de otet, 250 gr nuci macinate, cateva linguri de gem grosut de prune

Se amesteca intr-un vas margarina cu zaharul pudra, galbenusurile de la oua, praful de copt stins si faina. Rezulta un aluat cu care se tapeteaza formele de briose. In mijlocul formelor se pune cate o lingurita mica de gem.
Intr-un alt bol se bat spuma tare albusurile, se adauga 1 lingurita de otet, zaharul tos si se mai bat pana cand spuma devine ca cea de bezea, tare si lucioasa. In acest moment se adauga nucile macinate si se amesteca totul cu ajutorul unei linguri ca sa se incorporeze. Din crema astfel obtinuta se adauga cate o lingurita peste formele umplute, pana epuizam crema.

Prajiturelele se dau la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit, si trebuie scoase din forme cat sunt inca fierbinti ca sa iasa usor.

Un mic pont: nu zic ce fel de margarina foloseam de obicei, va spun doar ca data trecuta cand am facut Garibaldi am incercat margarina pentru prajituri de la Delma si nu mi-a venit sa cred cat de usor am scos prajiturelele din forme si cat de bun a fost aluatul, atat la gust cat si la aspect...  nu zic ca nu puteti face cu margarina voastra preferata, zic doar ca de aici incolo eu o sa folosesc tot Delma.

Pofta buna!

Pentru un look nou al prajiturelelor Garibaldi click aici.

2 comentarii:

  1. o sa incerc si eu reteta.arata foarte bine.cand eram copii stiu ca ne facea mama.va spun dupa cum mi-au iesit.stiu ca sunt delicioase.sper sa-mi iasa bine.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti tin pumnii, sunt convinsa ca o sa iti iasa minunat!!! si ai dreptate, chiar sunt delicioase, mai ales langa un pahar cu lapte rece mmmmmmmmmmmmmmmmm

    RăspundețiȘtergere