miercuri, 31 martie 2010

Pulpe de pui picante cu cartofi

















Va spuneam data trecuta, in reteta de ciorbita de pui cu smantana, ca am scos pulpele de pui din ciorba dupa ce au fiert bine si le-am transformat in friptura picanta. In felul acesta din 2 pulpe de pui am obtinut 2 feluri de mancare numai bune. Reteta e foarte simpla dat fiind ca ingredientele sunt deja gatite si foarte gustoasa in final. Sper sa va placa.

Aveti nevoie de: 2 pulpe de pui, 4 cartofi mari, sare, piper, 2 catei de usturoi, 1 frunza de dafin, putin ulei, smantana, un praf de chilli, 1 ardei iute rosu

Cartofii se spala si se fierb intregi in coaja. Cand sunt bine fierti se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. Se aseaza intr-o cratita sau tava unsa cu un pic de ulei, se sareaza, se pipereaza si se ung pe deasupra cu un catel de usturoi zdrobit si frecat cu 1 lingura de ulei.
Peste cartofi se pun pulpele care se sareaza si se pipereaza cu o cantitate generoasa de piper. Pe deasupra se ung cu un catel de usturoi zdrobit frecat cu 1 lingura de ulei si cu un varf de cutit de pudra de chilli.
La final se taie feliute ardeiul iute si se aseaza peste pulpe si cartofi si se rupe frunza de dafin si se adauga in tava. Se mai pune o jumatate de ceasca mica de apa si se da totul la cuptor cam 10-15 minute.

Cand le serviti adaugati o lingura de smantana peste cartofi si stingeti gustul picant cu un pahar cu bere rece ;) .

Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu