joi, 4 martie 2010

Oua umplute

Salutare din nou!

Astazi am fost tare harnicuta... am facut curat, am plantat niste plantute noi primite cadou de 1 Martie, am primit musafiri si am gatit niste oua umplute...... grozave! In speranta ca va plac si voua, postez mai jos reteta.


Aveti nevoie de: 12 oua, 100 gr smantana, 150 gr pateu, 1/2 lingurita frunze de tarhon (uscate sau proaspete), 150 ml ulei, 1 lingura mustar, sare, piper


Se pun 10 oua la fiert intr-o cratita incapatoare si se lasa sa fiarba 15 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca. Cand sunt fierte se scurg de apa fierbinte si se pun sub jet de apa rece, se curata de coaja si cu un cutit bine ascutit se taie in 2 pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scoate galbenusul din albusuri.
Din galbenusul de la cele 2 oua care au ramas si un pic de mustar se face maioneza. Se iau deoparte 3 linguri - 2 pentru crema si 1 pentru decor.
Intr-un bol se amesteca galbenusurile de la ouale fierte cu 2 linguri de maioneza, smantana, mustar, pateu, frunzele de tarhon, sare si piper. Cu aproximativ jumatate din crema aceasta se umplu jumatatile de oua.
Restul de crema se amesteca cu maioneza si se toarna in platoul in care se vor servi ouale. Se pun ouale pe crema si se decoreaza cu maioneza ramasa. Eu am mai pus si cateva feliute de gogosar murat si cateva frunze de tarhon pe deasupra. Sa aveti pofta!

5 comentarii:

  1. Mi-i foameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! ce te bat, salivez day by day...

    Eliza

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ma bucur, ce ma bucur! :D
    Pai cand vezi ceva ce iti place in mod deosebit stii in care statie de autobuz sa cobori in drum spre casa :)
    Pupici >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu timpu poate scri si o carte de bucate :D

    Andrei B.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi placeau si mie intr-o vreme, dar nu-mi mai da voie stomacu... :(

    Dee-dee (the one with the interdiction to press the famous button:)) )

    RăspundețiȘtergere
  5. imi plac ouale:P:P:P:P:P muuuuuuuuuuuuuuuuult

    RăspundețiȘtergere