Azi ma laud cu o mancarica gustoasa, sanatoasa, hranitoare si foarte usor de preparat! Va recomand cu drag sa incercati reteta, promit ca nu veti fi dezamagiti.
Aveti nevoie de: 500 gr. ficatei de pasare, 2 cepe albe mari, 2 cepe verzi, 1 rosie mare, 1/2 lingura boia dulce, putin ulei, sare, piper, 1 pahar mare de bulion
Ceapa alba se curata si se taie in feliute lungi si subtirele. Se pune la calit in ulei intr-o cratita cu fundul gros, la foc mic.
Intre timp se curata si ceapa verde si se taie rondele si se adauga peste ceapa alba. Se amesteca si cand ceapa alba capata aspectul sticlos se pun deasupra cepei, unul cate unul, ficateii de pui spalati si scursi de apa.
Nu amestecati! Cand sunt rumeniti pe partea de jos, adica dupa cam 1 minut, intoarceti ficateii cu ajutorul unei linguri si lasati-i sa se rumeneasca si pe partea celalata. Adaugati boiaua, sare, piper si rosia curatata de pielita si taiata in cuburi mici si stingeti totul cu bulion.
Lasati sa fiarba sub capac, pe foc mic, cam 20 minute dar amestecati usor din cand in cand pentru ca sosul o sa se ingroase. Daca e nevoie puteti adauga si un pic de apa, eu nu am adaugat de data asta.
La final gustati sosul si mai dregeti-l de sare si de piper.
Noi am facut langa niste cartofi natur si o salata de salata verde. Nu mai trebuie sa va spun ca totul a fost delicios!
Pofta mare va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu