luni, 3 mai 2010

Tocanita de pui cu galuste

















Azi am descoperit, uitata in congelator, o pulpa de pui intreaga (adica pulpa cu sold si spate). Cum era prea mica sa fac o salata de pui si aveam deja facuta o ciorbita, m-am gandit sa fac o tocana cu galuste... doar e preferata mea!

Aveti nevoie de: 1 ceapa alba, 3 catei de usturoi, 1 pulpa de pui intreaga, 1 lingurita de boia dulce, 1 pahar cu bere, 2 oua, 8 linguri de faina alba, sare si ulei

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Se pune la prajit intr-o cratita, cu un pic de ulei, la foc mic. Intre timp se curata cateii de usturoi, se spala si se taie feliute subtiri. Se adauga peste ceapa.
Cand e aproape calita ceapa se adauga pulpa de pui taiata in 2 si se calesc bucatile un pic pe ambele parti. Cand puiul si-a schimbat culoarea se adauga boiaua si se amesteca bine sa se coloreze carnea, dupa care se stinge totul cu suficienta apa incat sa acopere carnea. Tot acum se adauga si paharul de bere si se lasa sa fiarba totul la foc potrivit spre incet timp de 20 minute.
Se bat bine ouale cu o furculita si se adauga peste ele faina, pana se obtine o pasta grosuta din care se fac galustele. Eu am folosit cam 7 linguri de faina pentru 2 oua, desigur proportiile difera in functie de cat de mari sunt ouale si lingura din dotare :)).
Cu ajutorul unei lingurite date intai prin sosul din cratita se formeaza galuscute mici care se pun in oala de tocana langa pulpe, si se lasa sa fiarba impreuna inca 15 minute.
Se bate intr-un bol mic o lingura de faina cu cateva linguri de apa, si amestecul astfel obtinut se adauga peste tocana luata de pe foc ca sa ingroase sosul. In functie de cum va place sosul de la tocanita puteti adauga mai multa sau mai putina faina.
La final se drege totul de sare.

Noi am facut si o mamaliguta langa tocana si am taiat cativa castraveti murati... delicios!

Va doresc pofta mare!

Un comentariu: