luni, 24 mai 2010

Supa de pui


















Tot in weekendul acesta am pregatit si supa de pui, miel la cuptor in bere, pilaf de orez si salata de varza. Intentionez sa va descriu cum le-am pregatit pe fiecare si incep cu supa de pui.

Aveti nevoie de: 2 pulpe de pui, 2 cepe albe, 4 morcovi mari, 2 patrunjei radacina, 1 frunza de telina, 1 lingura de frunze tocate de patrunjel proaspat, sare, paste fainoase (dupa preferinta: taitei de casa sau de cumparat, melcisori, patratele, litere, stelute, in fine, ce doriti)

Se pune la fiert apa cu sare in cratita de ciorba si se curata legumele.
Cand clocoteste apa se adauga pulpele de pui spalate si curatate (puteti indeparta pielea de pe ele daca nu va place supa prea grasa), cepele intregi, morcovii taiati in 2 pe lungime, patrunjeii si frunza de telina.
Se fierb la foc potrivit, sub capac. Cand e fiarta carnea se scoate pe un platou impreuna cu toate legumele si supa se strecoara prin strecuratoarea cat de fina intr-o alta cratita.
Se pune iar la fiert, la foc mic de data asta si se adauga si pastele fainoase. Morcovii se taie feliute sau cubulete mici si se adauga si ei la supa, impreuna cu lingura de frunze de patrujnei. Se mai drege supa de sare si se ia de pe foc cand sunt fierte pastele.

Ca sa va convingeti ca a iesit buna supa va arat si o poza cu zambetul lui Cristi pe cand o degusta... stiti voi ca o poza face cat o mie de cuvinte.

Carnea o puteti taia marunt si o puteti adauga la supa, eu prefer de obicei sa o fac pane si sa o servesc la felul principal, sau sa o pregatesc sub capac, sau la tava, sau dupa cum ma poarta imaginatia.
Restul legumelor se arunca sau le puteti folosi ca sa faceti o mica salata de boeuf impreuna cu carnea.

Pofta buna va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu