luni, 24 mai 2010

Pilaf de orez (simplu)

















Daca tot ma laudam ca am pregatit pilaf de orez, cred ca ar fi dragut sa postez si reteta. Din nou, aceasta este una din multele variante in care pregatesc pilaful de orez, si aproape cea mai simpla varianta.

Aveti nevoie de: 1 cana cu orez (aproximativ, eu pun "ochiometric"), 1 ceapa alba mica si 1 ceapa verde, 1 lingura de boia dulce, 1 lingurita cu frunze de patrunjel, sare, apa, putin ulei

Orezul se clateste bine in apa rece pana nu mai iese amidon de pe el.
Ceapa alba se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei, la foc mic. Cand capata aspectul sticlos se adauga si ceapa verde taiata rondele fine si se calesc impreuna cateva minute.
Se adauga apoi orezul clatit si scurs de apa si se prajeste la foc mic cam 1-2 minute, pana incep boabele sa se lipeasca intre ele si amestecand incontinuu ca sa nu se prinda de cratita. Se adauga boiaua dulce si se stinge totul cu apa rece.
Se lasa sa fiarba pana e facut orezul, amestecand din cand in cand, si fara sa adaugati prea multa apa, mai degraba amestecati mai des decat sa fie prea subtire pilaful.
La final de tot, cand e fiert orezul, se adauga sare si frunze proaspete de patrunjel.

Pofta mare va doresc!

2 comentarii:

  1. Sunt student si chiar am avut nevoie de asa ceva. Multumesc mult!:D

    RăspundețiȘtergere
  2. In sfarsit reteta simpla de care e nevoie....Merci!

    RăspundețiȘtergere