marți, 25 mai 2010

Spaghete cu sos dulce acrisor

















Salut!

Azi am fost luata prin surprindere de Cristi care a ajuns mai repede acasa de la servici si a trebuit sa improvizez ceva rapid si bun... gastronomic vorbind. Asa ca am facut spaghete cu sos dulce-acrisor de rosii. Nu e tocmai cea mai rafinata reteta :)) dar e buna si hranitoare si usor de preparat.

Aveti nevoie de: 250 gr. spaghete, 700 ml bulion, 5 catei de usturoi, 1 lingurita frunze de oregano, 1/4 lingurita de sare, piper, 1 lingurita de zahar tos, 150 gr. salam de vara, putin ulei, 2 linguri de faina alba

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si cu o lingurita de ulei, ca sa nu se prinda de cratita.
Usturoiul se curata si se taie feliute subtiri si se pune la prajit in putin ulei. Dupa 1 minut se adauga si salamul taiat cubulete mici si se prajeste 2-3 minute. Se adauga 1 lingura de faina, se amesteca, si se stinge totul cu bulion.
Se lasa sa dea fiarba putin si se drege gustul cu sare, piper, zahar si oregano. Dupa ce ati adaugat condimentele puneti si cealalta lingura de faina si amestecati bine cu telul pana se ingroasa sosul, totul la foc foarte mic.
Pastele fierte se scurg de apa, se clatesc cu un jet de apa rece, se pun pe farfurie si peste ele se pune sos si se presara cu putin oregano. Daca doriti puteti rade si cascaval pe deasupra, noi nu am avut.

Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu