Revin dupa o pauza de cam o saptamana, timp in care am fost super ocupata si nu am prea gatit dar am recuperat timpul ieri cand am gatit ciorbita de fasole pastai, spanac cu ochiuri si cartofi prajiti si galuste cu prune. Asa ca azi postez reteta de galuste cu prune, unul din dulciurile noastre preferate.
Aveti nevoie de: 400 gr. cartofi, 100 gr. faina, 1 lingurita de ulei, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de zahar, 250 gr. prune proaspete sau din compot taiate in jumatati, 8 linguri pesmet, 4 linguri zahar
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se dau pe razatoarea mica. Se face un aluat din cartofi, faina, sare, jumatatea de lingurita de zahar, si ulei.
Pesmetul se prajeste intr-o lingura de ulei intr-o tigaie non-adeziva si se amesteca cu cele 4 linguri de zahar. Se lasa deoparte.Se rup bucati mici din aluat cu care se imbraca cate o jumatate de pruna. Daca prunele sunt proaspete si nu foarte dulci se poate presara putin zahar pe ele inainte de a le imbraca cu aluat.
Galustele formate se fierb la foc mic in apa in care s-a adaugat un praf se sare. Cand se ridica la suprafata se scot cu paleta si se scurg.
Se pun fierbinti in pesmetul amestecat cu zahar si se imbraca cu pesmet.
Pofta mare va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu