luni, 10 mai 2010

Briose false

















Azi am avut pofta de ceva dulce, si cum nu am vrut sa ma complic cu multe ore in bucatarie am improvizat si am facut 6 briose false, usoare si dulci.

Aveti nevoie de: 1 ou, 5 linguri de gris, 3 linguri de zahar, 1 cana cu lapte rece, 1 lingura de unt

Intr-un bol se bate spuma tare albusul de la ou. Se lasa deoparte.
Separat se amesteca bine, cu mixerul sau cu un tel, galbenusul de la ou cu intreaga cantitate de zahar pana se obtine o spuma consistenta si cel putin jumatate din zahar s-a topit. Se adauga grisul si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga si albusul batut spuma si se incorporeaza tot cu ajutorul unei linguri de lemn.
Acum se umplu formele de briose. Indiferent daca folositi forme de metal, ca mine, sau forme de  silicon, acestea trebuie bine unse cu unt, dupa care se adauga compozitia avand grija sa umpleti numai 3/4 din forme pentru ca briosele cresc. Se dau la cuptor cam 15-20 minute la foc mic.
Cand devin aurii pe deasupra se opreste focul si cat timp sunt inca in forme se adauga peste fiecare briosa cam 2-3 linguri de lapte rece. Dupa ce stau asa inca 2 minute, ca sa se absoarba laptele, se rastoarna din forme si se servesc fierbinti cu cate o lingura de gem cat mai lichid sau sirop pe deasupra.

Pofta buna va doresc!

3 comentarii:

  1. Laaaaaaa multiiiiiii annnnniiii! La o nunta mai frumoasa decat ti-ai imaginat-o si la o viata traita impreuna pana la moarte!
    Un zambet cu drag,

    Eliza

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) esti bestiala! multumesc frumos pentru urari >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. bestial, extraordinar, super fantastic, tine tot asa. No acuma vreau ceva dulce si eu:(

    RăspundețiȘtergere